Familie van Duyvenbode

Alkatraz

ALKATRAZ (Balaton x Atlanta)

 Volledige Pedigree Alkatraz


Alkatraz, alias ‘Olly’: zijn tweede carrière

Alkatraz (Balaton X Atlanta (Nadejni)) is in 1996 op onze stoeterij geboren. De moeder van Alkatraz, Atlanta, werd altijd al door dochter Jolanda van Duyvenbode bereden, zij was ook degene die Alkatraz, alias Olly, Dressuur inreed. Al snel werd de overstap naar het Westernrijden met Alkatraz gemaakt. Verschillende mooie resultaten werden binnen de DAWRA en de WRAN behaald. Ook tijdens de zadel,- en ruinenrubriek van verschillende AVS shows door het land behaalde Alkatraz titels. Olly is een paard met een fijn karakter  hij wil graag voor je werken. Hij is slim en je kunt hem overal naar vragen, vooral als je een brokje biks bij je hebt
J Zo loopt hij met gemak tijdens een Trail-proef een brug over, of kun je zonder blikken of blozen een groot plastic zeil over Olly draperen. Hij maakt zich niet zo snel druk en vindt het stiekem allemaal wel gezellig. Hoewel hij dat niet altijd wil laten merken. Een bijzonder karakter en een paard die je, als je hem hebt geaccepteerd, nooit meer laat gaan.

Na de scheiding van Lies en Jan en de verkoop van het bedrijf heeft Jolanda Alkatraz her en der op stal geplaatst. Door omstandigheden heeft zij enkele jaren later de keuze moeten maken om Alkatraz niet meer te berijden en is Alkatraz terug geplaatst naar Drenthe, waar hij op de stoeterij van Jan van Duyvenbode staat. Daar heeft hij een prachtige nieuwe taak ontwikkeld: het ‘opvoeden van veulens’. Hij heeft veel veulens op een fijne manier ‘opgevoed’, een taak die hij erg serieus neemt. Zodra de veulens worden gespeend worden ze aan de zorg van Olly overgelaten. Hij loopt met ze in de wei, speelt met ze, maar zet ze ook op hun plek. En hij doet dit fantastisch! Alsof hij het gevoel heeft hiervoor op aarde rond te lopen:)

Sinds enige tijd is hij ook de grote steun en toeverlaat van de merrie Ero’s Romantique (Raville P X Marhaabah) Deze merrie heeft tijdens training in België helaas op stal haar rechtenbekken gebroken en er is nog een lange weg van herstel te gaan. Maar dit hoeft zij niet alleen te ondergaan: Olly is er voor haar! En denk niet dat dit onbelangrijk is: Olly neemt zijn taak héél serieus. En dat is het ook: zijn inbreng op de stoeterij is inderdaad van groot belang.
Door verschillende grote melanomen op zijn hals, schoft en hoofd is het voor Alkatraz niet meer mogelijk om stevig bereden te worden. Hij is nu inmiddels 16 jaar, maar geniet op deze manier nu dus al op een fantastische manier van zijn welverdiende pensioen én van zijn nieuwe functie. En dat maakt zijn eigenaar Jolanda een gelukkig mens!
 

Alkatraz houdt de merrie Ero's Romantique op veilige afstand van haar broer Erogant
‘Alkatraz is en blijft mijn grootste vriend. Het is heel gek: je neemt ‘afscheid’ van een vriend waarmee je elke dag contact had, maar hij is er nog gewoon. En als ik bij mijn vader in Drenthe op bezoek ben hebben we het mooie contact nog samen. Al is hij een jaar niet bereden: ik kan zonder moeite zonder zadel op hem stappen en langs de straat een stukje met hem rijden. Dat blijft Olly: een paard die ik met mijn ogen dicht kan vertrouwen. Met zijn eigen bijzondere en vooral eigenwijze karaktertrekken. En ik ben hem nog steeds ontzettend dankbaar voor alle mooie momenten die wij samen hebben beleeft. Hij was altijd mijn constante factor in mijn leven, we waren er voor elkaar. Daar denk ik elke keer aan als ik hem zie en daar kan ik intens van genieten’.  
Alkatraz blijft met pensioen en mag zijn nieuwe functie op de stoeterij in Zwinderen, Drenthe blijven vervullen. ‘Dat is hij meer dan waard’.

 


Alkatraz samen met zijn vriend Erogon