Familie van Duyvenbode

Penthor

PENTHOR (Abakan x Pengona HT)

      

Volledige Pedigree Penthor

Fotopagina Penthor 

 
 
Angela haar grootste vriend is de schimmel ruin Penthor, gefokt bij Forelocks Arabians te Nieuwkoop. 
Penthor en Angela komen All-round uit in de westernsport en doen dit niet onverdienstelijk, zoals is af te lezen aan enkele van hun resultaten.
Tot nu toe is Penthor de enige Arabische Volbloed in Nederland die een Allround sportpredikaat op zijn naam heeft staan.
 
Penthor zijn moeder is de schitterende merrie Pengona “HT” en zijn vader is de welbekende Balatonzoon Abakan. Penthor is een van de voorbeelden dat Abakan behalve showpaarden ook goede sportpaarden heeft gebracht in Nederland. Als 4 maanden oud veulentje kwam Penthor samen met nog een stel andere hengstveulentjes bij Fam. Van Duyvenbode voor de opfok en verkoop terecht. Angela’s oog viel op Penthor en hij werd geselecteerd als toekomstig sportpaard. Op Angela's 18de verjaardag staat Penthor op stal met een grote strik, het mooiste verjaardagscadeau ooit!  
 
Op 3 jarige leeftijd is Penthor door Angela zelf zadelmak gemaakt en is er voorzichtig een begin gemaakt in de westernsport. Nu jaren later heeft Penthor samen met Angela een lange lijst van prestaties achter zijn naam staan. Het zou teveel worden om deze allen te noemen, maar enkele bijzondere vindt u terug bij de resultaten.
 
In 2004 zijn het AVS sportpredikaat voor Pleasure, Horsemanship en Trail behaald. Deze drie predikaten samen vormen het Allround predikaat western, Penthor is de enige in Nederland met dit predikaat!
 
In 2005 werd er een zilveren medaille Pleasure en een bronzen medaille Trail gewonnen op het open NK. En in het jaar 2006 werd er goud in de Trail gescoord! In 2007 heeft de combinatie ook meegedaan met het EK voor sportarabieren in Oostenrijk. Een heel avontuur en in het allround eindklassement goed voor een 4de plaats met een punt verschil van de bronzen medaille.